3 goede redenen om aan linkbuilding te doen

3 goede redenen om aan linkbuilding te doen

mei 18, 2021 Zakelijk by Redactie

Wanneer je als ondernemer eenmaal een fraaie en goed gestructureerde website in bezit hebt, dan is het uiteraard zaak dat deze nu ook zo veel mogelijk bezocht gaat worden door mensen uit jouw doelgroep. Een van de belangrijkste manieren om dit voor elkaar te krijgen is door een goede positie in de Google-ranking af te dwingen. Een hoge online autoriteit speelt hierbij een belangrijke rol. Voor het laten groeien van deze autoriteit speelt linkbuilding een essentiële rol. Als je wilt weten hoe je hier precies gevolg aan geeft kun je het best in zee gaan met een professionele linkbuilding specialist. Hieronder lees je alvast over de drie belangrijkste redenen om aan linkbuilding te doen.

linkbuilding specialist

Online autoriteit (en dus een betere ranking)

Het belangrijkste motief om aan linkbuildingactiviteiten te beginnen is dus het verkrijgen van een betere online autoriteit. Dit leidt namelijk automatisch tot een hogere ranking in Google en andere zoekmachines. En ja, deze ranking is echt van wezenlijk belang. Zo is het zaak om in zo veel mogelijk zoekopdrachten in de eerste pagina met zoekresultaten terecht te komen. Veel consumenten kijken namelijk niet verder dan alleen de eerste pagina.

Meer bezoekers

Een verbeterde online autoriteit leidt dus als het goed is tot meer websitebezoekers als gevolg van een betere ranking. Ook het feit dat je bijvoorbeeld backlinks naar jouw site hebt geplaatst in relevante artikelen kan echter tot extra bezoekers leiden. Het fraaie hiervan is natuurlijk dat dit bezoekers zijn die daadwerkelijk in je producten geïnteresseerd zijn.

Groei vertrouwen bij consumenten

Wanneer consumenten goed geschreven artikelen vinden en lezen met daarin een link naar jouw website, dan doet dat hun vertrouwen in jouw organisatie zeker goed. Mensen beschouwen het namelijk als positief dat in een neutraal ogend artikel uitgerekend jouw bedrijf wordt genoemd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *