Bereik je doelgroep nóg beter met de volgende tips!

Bereik je doelgroep nóg beter met de volgende tips!

Als ondernemer wil je natuurlijk de juiste doelgroep aanspreken. Dit doe je door uit te zoeken hoe je relevant voor hen kan zijn en met welke boodschap. Dit is alleen wel lastiger dan je denkt. Zeker bij een grote doelgroep is het lastig om in te schatten wat zij allemaal belangrijk vinden en waarde aan hechten. Hiernaast word je doelgroep waarschijnlijk overstroomd met een gigantische stroom aan informatie, niet alleen van jou maar ook van alle concurrenten. Maar hoe zorg je ervoor dat je de klanten beter bereikt? Wij vertellen het je graag.

Weet wat de klant wil

Voordat je de klant gaat aanspreken, is het belangrijk dat je goed in kaart brengt wat zij willen en waar ze behoefte aan hebben. Dit kun je doen door een customer journey op te stellen. Hiermee breng je als het ware de reis van een kant in kaart van idee tot aankoop. Ook is het goed om te investeren in een customer data platform. Hiermee kun je alle data omtrent jouw klanten bekijken en analyseren. Je krijgt inzicht in de transacties en conversies. Een waardevol platform dus!

Online adverteren

Als je eenmaal weet waar de doelgroep behoefte aan heeft, kun je vervolgens gaan werken aan je naamsbekendheid. Dit doe je door middel van online adverteren. Het voordeel van online promoten is dat je een grote groep mensen kan bereiken in een korte tijd en tegen relatief weinig kosten. Bepaal vooraf goed de locatie en specifieke kenmerken van je doelgroep. Vervolgens is het heel makkelijk om je advertentie op deze groep te targetten.

E-mail marketing

Naast adverteren op social media en websites is e-mail marketing ook een krachtig middel om de doelgroep te bereiken. Het voordeel van e-mail marketing is dat je een klant heel persoonlijk kan benaderen. Weet je bijvoorbeeld hun naam of geboortedatum? Benoem dit dan ook en hang er een leuke tekst aan. Zo voelt de klant zich gewaardeerd en persoonlijk betrokken.