Bouwkundige keuring Rotterdam: Dit zijn de voordelen

Wil je een bouwkundige keuring Rotterdam uit gaan voeren? Dan is het verstandig om erachter te komen wat je er allemaal aan kunt behalen. De keuring is namelijk niet alleen bedoeld om voor jezelf meer duidelijkheid te scheppen, maar zorgt er ook voor dat je weet of de aankoop door kan gaan. Je moet daarom ook op zoek gaan naar een professional die deze keuring voor jou uit kan voeren. Schippers Bouwconsult is een bedrijf waar je eenvoudig een afspraak kan maken voor de keuring. Onderstaande informatie geeft jou enkele voordelen die je eraan kunt behalen. 

De bouwkundige keuring in Rotterdam biedt duidelijk 

Een van de voordelen van een bouwkundige keuring in Rotterdam is dat je een goed beeld krijgt van de werkzaamheden die uitgevoerd moeten worden aan de woning. Al het achterstallig onderhoud komt namelijk aan het licht. Daarbij gaat het voornamelijk om de muren, dakconstructie, kozijnen en de kruipruimte. Het zijn onderdelen waar je niet direct naar kijkt als je naar een woning aan het kijken bent, maar wat wel belangrijk kan zijn om goed in de woning te kunnen wonen. Doordat alles door een professional nagekeken wordt, weet je precies waar je aan toe bent. 

De kosten in een keer duidelijk 

De bouwkundige keuring in Rotterdam zal daarbij ook meer duidelijkheid geven over de kosten waar je op moet gaan rekenen. De kostenposten worden daarbij ingedeeld in kosten die je direct na de aankoop krijgt en de kosten die je op de lange termijn kunt krijgen om de gehele woning aan te pakken. Ook zie je de eventuele kosten voor het verduurzamen van jouw woning. Dit kan in de toekomst grote voordelen op gaan leveren op het gebied van jouw energierekening, maar ook het wooncomfort wordt hiermee verbeterd door de veranderingen. 

Geen onaangename verrassingen bij de kosten 

Bij de bouwkundige keuring in Rotterdam krijg je ook altijd een duidelijk rapport. Dit rapport wordt opgesteld door de professional aan de hand van de bevindingen tijdens het rondje door de woning. Het rapport wordt daarbij altijd met zowel de koper als de verkoper gedeeld. Zo weten alle partijen precies waar ze aan toe zijn en kan de aan- en verkoop veel beter gaan verlopen dan wanneer het rapport niet ontvangen is en er dus ook geen resultaten te zien zijn. Dit zorgt altijd voor onaangename verrassingen als het gaat om de verbouwingen. 

Een afspraak maken 

Een afspraak maken voor de bouwkundige keuring in Rotterdam is ook heel eenvoudig. Hiervoor hoef je namelijk alleen maar te kijken naar een dag en tijdstip dat het jou het beste uitkomt. Je hoeft er dus niet alles voor om te zetten, maar past het helemaal aan jouw schema aan. Binnen een korte tijd kun je ervoor zorgen dat je de keuring uit kunt voeren. De verkoop van een woning zal hiermee vrijwel geen vertraging meer op gaan lopen en je kunt in korte tijd genieten van de duidelijkheid op ieder gebied die je ermee kunt krijgen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *