Drie gezondheidsvoordelen van het machtige gember

Al sinds vele duizenden jaren geleden is het eigenaardige gember een veelgeprezen helend specerij onder Arabische, Aziatische en Indiase helers.  Gelukkig heeft de Westerse wereld ook al lang en breed kennisgemaakt met dit wonderkruid. Velen mensen zullen bijvoorbeeld weten dat een simpele gemberthee wonderen doet om hoofdpijn en migraine te verlichten. In dit artikel stellen we je voor aan welke gezondheidsvoordelen je nog meer kunt verwachten van gember!

Stimuleert de spijsvertering

Doordat gember helpt om voedsel sneller uit te maag te krijgen wordt het spijsverteringsstelsel gestimuleerd, waardoor je een lagere kans hebt op het optreden van brandend maagzuur of indigestie. Gember draagt hierdoor niet alleen bij aan een verbeterde spijsvertering, maar ook een beter werkend metabolisme.

Verlaagt de bloeddruk

Onderzoek heeft aangetoond dat gember de bloeddruk kan verbeteren doordat het als een vaatverwijdend middel kan werken. Doordat gember veel van het mineraal kalium bevat,

zorgt gember voor een betere bloedsomloop en een verlaging van de bloeddruk in het gehele lichaam.

Antibacteriële eigenschappen

Onderzoek heeft verder uitgewezen dat gember antibacteriële eigenschappen heeft voor diverse resistente bacteriën. Hierdoor heeft gember een groot potentieel bij de behandeling van microbiële bacteriën, waaronder Bacillus en E. coli. Tevens is in de mondwetenschap aangewezen dat bepaalde soorten gember de groei remmen van ziekteverwekkers die ontsteking in het tandvlees kunnen veroorzaken.

Hoe gebruik je gember?

Om van alle gezondheidsvoordelen van gember te kunnen genieten, kan je op verschillende manieren gember in je dieet implementeren. Denk bijvoorbeeld aan het gebruiken van verse gemberwortel voor een thee, een smoothie of door er simpelweg op te kauwen. Daarnaast kan je fijne gemberkruiden gebruiken voor een tal van recepten. Mocht je echter geen fan zijn van de krachtige smaak van gember, dan zijn er gelukkig ook capsules beschikbaar die voorzien zijn van gemberpoeder.

Met de vele voordelen van gember hoef je nooit meer te twijfelen om gember altijd in huis te hebben!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *