Duurzaam ondernemen loont

duurzaam

Duurzaam ondernemen loont

jan 20, 2021 Zakelijk by Redactie

Draag als onderneming een steentje bij aan onze planeet en ga voor duurzaam. Ieder bedrijf ziet de noodzaak om duurzamer te worden en de wereld een stukje beter te maken. Er zitten vele voordelen aan het verduurzamen van uw bedrijf. Naast dat het zorgt voor een beter imago, is er ook de mogelijkheid om gefinancierd te worden. 

Betekenis duurzaam ondernemen

De hamvraag is natuurlijk: wanneer bent u als onderneming duurzaam aan het ondernemen? De letterlijke betekenis van duurzaam ondernemen is dat een bedrijf de vervuiling van het milieu minimaliseert door de acties die ze uitvoert. In de activiteiten die u binnen het bedrijf dus verricht ligt de focus op duurzaamheid. 

Hoe wordt u duurzaam

Als bedrijf kunt u op veel manier investeren in duurzaamheid. U kunt bijvoorbeeld allereerst investeren in groene energie door zonnepanelen of waterkracht. Wanneer u dit doet kunt u ook in aanmerking komen voor subsidie, vraag hiervoor subsidieadvies aan bij Subsidie Gezocht. U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om duurzame projecten te organiseren die de duurzaamheid bevorderen. Hiervoor is fondsenwerving geschikt, waardoor het project gedekt wordt. Daarnaast kan de duurzaamheid ook betrekking hebben op uw werknemers. Hierbij kan gedacht worden aan de competentieontwikkeling van werknemers en een gezonde werkomgeving. 

MVO

Vaak wordt duurzaam ondernemen verward met Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). Hierbij gaat MVO uit van sociale principes en duurzaam ondernemen gaat uit van ecologische principes. Het beste wat u als bedrijf dus kan doen is deze twee te combineren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *