Een nieuwe baan en een VOG nodig?

vog aanvragen

Een nieuwe baan en een VOG nodig?

mrt 25, 2020 Zakelijk by Redactie

Je hebt gesolliciteerd bij een bank en bent aangenomen, alleen vraagt je nieuwe werkgever om een vog. Dit is een verklaring over je gedrag, bewijs van goed gedrag om precies te zijn. Dit betekent in de meeste gevallen dat je geen strafblad mag hebben of in aanraking bent geweest met justitie. Maar hoe moet je een vog aanvragen zul je vast denken. Je kunt een vog op verschillende manieren verkrijgen. Je kunt de ook digitaal een vog bemachtigen, deze is dan geldig voor het bedrijf en de functie waarvoor die is aangevraagd.

vog aanvragen

Hoe kom ik aan een vog

Een vog aanvragen moet je persoonlijk doen, dit kun je doen bij de gemeente waar je staat ingeschreven. Online wordt de aanvraag voor je klaargezet, vul het formulier in en het formulier wordt verzonden naar Ministerie van Justitie en Veiligheid. Na het bevestigen van je identiteit en betaling wordt je aanvraag behandeld en gescreend. Geen ingewikkelde procedure waarbij je naar het gemeentehuis moet. Of formulieren waar je niets van snapt als je die in moet vullen. In veel gevallen vergoed je werkgever deze kosten als je een vog nodig hebt voor de functie.

vog aanvragen

Voorwaarden voor een vog

Bij het vog aanvragen worden een aantal dingen gecontroleerd in het Justitieel Documentatiesysteem. Hierin wordt gekeken of je onder andere strafbare feiten hebt gepleegd. Soms wordt er nadere informatie opgevraagd bij het Openbaar Ministerie, de reclassering of de politie. Heb je strafbare feiten gepleegd in het buitenland dan wordt daar ook naar gekeken. Je aanvraag voor een vog wordt afgewezen als de strafbare feiten betrekking hebben op de functie die je gaat vervullen.