Hoe u de juiste productverpakking kiest voor uw verzending

Hoe u de juiste productverpakking kiest voor uw verzending

mrt 10, 2021 Tips, Zakelijk by Redactie

Wanneer een klant iets koopt in uw winkel, heeft zijn bestelling nog een hele weg te gaan voordat het uw klant aankomt. Het pakket kan tijdens het verwerken worden geschud, op de grond vallen of er kan een zwaardere doos op worden gezet. Maar verpakkingen beschermen niet alleen uw producten, het heeft ook invloed op de manier waarop klanten uw merk zien. Van luxueus en exclusief tot milieuvriendelijk en duurzaam: Wat zegt uw verpakking over u? In dit artikel bespreken we hoe u uw producten het beste verpakt en kunt verzenden.

Tips voor de juiste productverpakking 

De eerste taak van verpakkingsmateriaal is bescherming. Als goederen beschadigd aankomen, zullen uw klanten teleurgesteld zijn en heeft u uiteindelijk meer retouren in uw online winkel. Je hebt daarom een stevig verpakkingsmateriaal nodig als buitenlaag inclusief vulmateriaal aan de binnenkant. 

  • Bestel verpakkingsmonsters. Als eigenaar van een klein bedrijf wilt u waarschijnlijk standaard verpakkingsmaterialen met uw eigen ontwerp of logo. Bestel daarom altijd eerst testsets met verschillende maten bij meerdere leveranciers. 
  • Denk buiten de doos. Gewatteerde enveloppen bieden een alternatief voor dozen voor het verzenden van kleine artikelen en kleding. Omdat deze pakketten zo licht zijn, kunnen ze u helpen de verzendkosten laag te houden. Ze zijn ook perfect voor lokale leveringen.
  • Kies uit 3 of 4 verschillende maten. Op deze manier bent u voorbereid op de meeste bestellingen van klanten. Als een klant drie boeken bij u koopt, wilt u ze niet allemaal afzonderlijk verzenden of een grote doos gebruiken voor iets kleins. Het is een goede manier om uw kleine bedrijf te onderscheiden van grote retailers.

Test uw verpakking

Een goede verpakking kan gemakkelijk worden geopend zonder de goederen binnenin te beschadigen. Hier leest u hoe u uw productverpakking op de proef stelt:

  • Verpak en sluit een paar verschillende dozen, net zoals u dat voor een klant zou doen. Probeer ze nu met uw handen te openen. Lukt het? Wat als u de keukenschaar gebruikt? Betrek vrienden en familie en vertel hen dat ze niet te voorzichtig moeten zijn. Uw klanten zullen dit waarschijnlijk ook niet zijn!
  • Laat een verpakte doos op de grond vallen en zet hem dan een tijdje onder de douche. Dit geeft je een goed idee hoe solide en waterbestendig het werkelijk is. Je kunt dan bijvoorbeeld de hoeveelheid vulmateriaal aanpassen of een waterdichte binnenlaag toevoegen.
  • Stuur een pakket naar uzelf. Bekijk hoe uw items eruit zien wanneer ze aankomen. Zijn ze tijdens het transport platgedrukt of beschadigd geraakt? Ga daarom altijd op zoek naar de beste koeriersdienst en kies bijvoorbeeld voor de koerier van Rotterdam.

Bron: Easy2Send

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *