Kun je goed met mensen overweg en vind je het fijn om ze te helpen? Dan is een carrière als coach wellicht wel iets voor jou. Maar hoe word je een goede coach en over welke competenties moet je beschikken? Wij vertellen er graag meer over in dit artikel. Lees dus snel verder en ontdek of dit beroep iets voor jou is!

Luisteren

Ten eerste is het belangrijk dat je goed kan luisteren. Mensen zullen hun verhaal uitgebreid aan jou vertellen dus is het belangrijk dat je hen ook het gevoel geeft dat je het hoort en met ze meedenkt. Je kan uiteraard tussendoor vragenstellen, maar let op dat je je client zijn of eigen verhaal helemaal laat vertellen.

Vertrouwen

Verder is het belangrijk dat er vertrouwen is tussen jou als coach en de client. Het is dan ook belangrijk dat je het vermogen hebt om vertrouwen op te wekken en dat het coachingstraject een veilige omgeving is voor de client. Hierdoor zullen zij zich op hun gemak voelen en hun verhaal delen.

Objectief

Het is belangrijk dat je tijdens het coachen een client nooit zal veroordelen of hun gedrag zal afkeuren. Blijf daarom objectief en neutraal. Je moet dus zonder oordeel het gesprek ingaan en het ook bekijken vanuit het perspectief van de client. Denk met ze mee en laat hen voelen dat je aan hun kant staat. Uiteraard mag je wel je professionele mening geven, daar ben je immers coach voor.

Opleiding

Wil je coach worden? Dan zijn er meerdere opleidingen en trajecten die je kunt volgen om een certificaat te behalen. Zoek eens naar coachopleiding Rotterdam en kijk of er trainingsinstituten zijn die bij jou passen en waar je de benodigde papieren kan behalen. Hierna kun je je kennis uitbreiden met praktijkervaring.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *