Hulp bij het vinden van een nieuwe baan

outplacement bureau

Hulp bij het vinden van een nieuwe baan

okt 22, 2020 Tips by Redactie

In de meeste gevallen heb je niet direct een nieuwe baan als je ontslagen bent bij je werkgever, er begint een traject van maanden zoeken in de hoop een leuke nieuwe job te vinden. Door gebruik te maken van een outplacement bureau vergroot je de kansen aanzienlijk om een baan te vinden die bij je past. Het bureau kan je ondersteunen bij het vinden van een nieuwe baan, specialisten doen er alles aan om je te voorzien van een perfect passende baan om je toekomst weer glans te geven. De coach gaat een gesprek met je aan om te kijken welke baan het beste bij je past. 

outplacement bureau

Inzicht in je mogelijkheden

Een adviseur zal zich verdiepen in je mogelijkheden of kansen, hij is gespecialiseerd in werk en een loopbaan. Er wordt gekeken wat je ervaringen zijn, wat je leuk vind en wat je wilt doen in de toekomst. Natuurlijk kan het richting je oude baan zijn, maar ook een geheel nieuwe loopbaan ingaan. In principe moet je samen met de coach een passend plan maken, de banen liggen niet voor het oprapen dus je zal zelf actief moeten solliciteren om aan nieuw werk te komen. Je kunt vijf trajecten doorlopen, al hoef je deze niet allemaal helemaal te doorlopen.

outplacement bureau

Welk bureau moet je kiezen?

Je gaat natuurlijk niet met het eerste outplacement burau in zee, je moet wel een bureau hebben wat een persoonlijke aanpak kent. Een bureau moet tevens flexibel zijn, het gaat om jouw toekomst niets meer niets minder. Jij moet de begeleiding krijgen wat nodig is, om tot een passende baan te kunnen komen. Natuurlijk moet je niet alleen steun hebben tijdens het zoeken naar een baan, maar ook daarna moet je met vragen terecht kunnen bij het bureau ter ondersteuning.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *