Lang met de camper op pad? Zo ga je bedachtzaam met je watertank om

watertank camper

Lang met de camper op pad? Zo ga je bedachtzaam met je watertank om

mei 10, 2021 Tips by Redactie

In Nederland is het aantal eigenaars van campers de laatste jaren fors gegroeid. Velen zien namelijk de grote voordelen van een vakantie met de camper. Als er toch een potentieel nadeel is aan een campervakantie, dan is het dat je zelf verantwoordelijkheid draagt over een paar van je basisvoorzieningen. Hier valt zonder meer de voorziening van drinkwater onder. Je dient immers altijd goed water te hebben dat nog schoon is ook. Hieronder lees je dan ook drie tips om veilig met de watertank van je camper om te gaan. 

watertank camper

Vul de tank met een gieter

Uiteraard moet het water dat in je watertank gaat schoon zijn. Het is dan ook aan te raden dat wanneer je de tank bijvult, dat je dit door middel van een schone gieter doet. Zo kun je zelf controleren of het water helder, transparant en proper oogt.

Zorg voor goede hygiëne

Bij alle handelingen die verband houden met je watertank is het van het grootste belang dat je zorgt voor een uitstekende hygiëne. Zo was je van tevoren natuurlijk altijd je handen, maar zorg je er bovendien voor dat alle leidingen, kabels en bijvulobjecten altijd zo schoon mogelijk zijn.

Houd rekening met je watergebruik

Het is niet aan te raden om voor lange tijd stilstaand water in je watertank te hebben. Is jouw kampeergezelschap dus doorgaans zuinig met water? Dan zou het slim zijn dat wanneer je de tank bijvult, dat je deze dan niet helemaal volgiet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *