Maak je bezoekers inzichtelijk

Google analytics cursus

Maak je bezoekers inzichtelijk

jan 21, 2021 Tips by Redactie

Heb je een hoop tijd besteedt aan SEO dan wil je natuurlijk ook de resultaten meten van je inspanningen, door een Google analytics cursus te doen maak je dit inzichtelijk. Alle activiteiten naar en op je website worden gemeten, de cursus geeft je een goed beeld over de bezoekersstromen. De herkomst van de bezoekers wordt bekeken, hoe lang men op een pagina blijft en bij welke pagina of product men de website verlaat. Je hebt ook een goed inzicht in bezoekers die het meeste opleveren, is er een grote groep bezoekers die op een bepaalde pagina de website verlaten is het goed daar bijvoorbeeld naar te kijken.

Google analytics cursus

Meet de aankopen in je webshop

Het is ook mogelijk om na het doen van een Google analytics cursus doelen in te stellen in je analytics account. Conversies kunnen worden gemeten, dit kan zowel een aankoop zijn in je webshop als iemand die zich inschrijft voor een nieuwsbrief. In het e commerce onderdeel is het zelfs mogelijk, de kosten te meten wat een bezoeker oplevert en waar de bezoekers vandaan komen. Wanneer je een webshop hebt is dit van essentieel belang, veel bezoekers zijn pas wat waard als er conversies gedaan worden die winstgevend zijn voor je omzet. 

Meet welke bezoekers het meest rendabel zijn

Voor de kosten van je bedrijf is het belangrijk dat je weet welke bezoekers het voordeligst zijn, hoe minder kosten in combinatie met meer conversie levert meer winst op onderaan de streep. Nadat je een Google analytics cursus hebt gedaan weet je precies hoe je een account kan koppelen, zodat je meer inzicht hebt in je bezoekers en de kosten van een conversie. Inzicht krijgen door analytics is een van de beste gereedschappen die je als bedrijf nodig hebt. Met de verschillende tools heb je inzicht in bezoekers en kosten voor een verkoop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *