Mobiele toiletten; we zien ze overal

Mobiele toiletten; we zien ze overal

okt 15, 2020 Tips by Redactie

We zien ze overal. Op evenementen, op bouwplaatsen, rond openbare bijeenkomsten en meer. Een mobiel toilet huren is steeds meer iets dat erbij gaat horen. Maar weinigen van ons weten eigenlijk hoe het eenvoudige mobiele toilet werkt. Het is een feit dat er veel geschiedenis en technologie in elk draagbaar toilet zit dat je ziet. Een combinatie van innovatieve technologie en zorgvuldig onderhoud draagt ​​bij aan de werking van alle draagbare toiletten. Ter ere van deze bescheiden, maar uiterst belangrijke installaties komen we uiteindelijk maar op één simpele vraag: Hoe werken draagbare toiletten?

Mobiele toiletten bestaan ​​uit vier hoofdcomponenten die samenwerken om afval te verwijderen

Laten we, voordat we ingaan op de kern van de bediening van een mobiel toilet, de belangrijkste componenten bekijken. Ten eerste is er de wc-bril. De functie ervan spreekt voor zich. Dan is er het spoelmechanisme en het druksysteem. Deze werken om afval van het toilet naar het laatste onderdeel te transporteren: de vuilwatertank. Deze vier hoofdgedeelten van een draagbaar toilet zorgen ervoor dat het toilet een complete eenheid is. Als alle vier de componenten samenwerken, is sanitair en aansluiting buiten niet nodig. Kortom, het zijn deze vier mechanismen die ervoor zorgen dat uw draagbare toilet overal naartoe kan worden vervoerd. Loodgieterswerk of niet!

Ten eerste is er het doorspoelmechanisme van een draagbaar toilet


Wanneer een draagbaar toilet doorspoelt, wordt het geholpen door één van twee dingen: water of toiletchemicaliën. Wwaar komt het water vandaan? Als u een draagbaar toilet heeft dat met water doorspoelt, is er meestal een verborgen watertank in de unit. Dit kan dezelfde watertank zijn die de handenwaskranen in het draagbare toilet bedient. In sommige units is de spoeltank echter gescheiden.

Het weggespoelde afval wordt naar een vuilwatertank in het draagbare toilet getransporteerd

De vuilwatertank is de sleutel tot het draagbare toilet, dus het moet begrijpelijkerwijs stevig worden gebouwd. Een lekkende vuilwatertank is genoeg om elk draagbaar toilet te ruïneren en waarschijnlijk ook het gras eromheen! Daarom zijn draagbare toiletten meestal gemaakt van een stevige kunststof samenstelling, soms met aluminium vuilwatertanks. Een dergelijke constructie voldoet aan de twee belangrijkste vereisten als het gaat om draagbare toiletten: duurzaamheid en gewicht. Draagbare toiletreservoirs werken alleen als ze zowel sterk als licht zijn. Daarom zijn plastic en aluminium componenten normaal gesproken het neusje van de zalm.

In draagbare toiletten worden afval en chemicaliën gecombineerd

Een draagbare toilettank klinkt niet bepaald prettig en het is zeker niet iets dat je zou willen zien, maar het is veel beter dan u waarschijnlijk denkt. Mobiele toiletten zijn uitgerust met een chemisch product  in hun opslagtanks. Dit product is krachtig en dient om afval af te breken, geuren te maskeren en bacteriën te doden. Deze behandeling verlicht gezondheidsproblemen en zorgt ervoor dat draagbare toiletten een hygiënische oplossing blijven voor problemen met afvalbeheer. Dankzij draagbare toiletchemicaliën kan uw draagbare toilet langer op de locatie blijven, zonder nadelige effecten.