Ontslagen worden, wil jij je werknemer ontslaan? Dit moet je weten

Ontslagen worden

Ontslagen worden, wil jij je werknemer ontslaan? Dit moet je weten

jul 20, 2020 Zakelijk by Redactie

Ontslagen worden, wil jij je werknemer ontslaan? Dit moet je weten. Ben jij misschien in het bezit van een bedrijf en ben je hierbij in het bezit van verschillende werknemers? Dan weet jij ook dat het soms kan gebeuren dat je een werknemer moet ontslaan om verschillende redenen. Het is natuurlijk iets wat je niet graag doet omdat hier verschillende emoties bij komen kijken maar toch zal het soms moeten gebeuren. Zo kunnen er verschillende redenen zijn waarom iemand ontslagen moet worden. Wel moet dit goed en via de wet gebeuren. Zo heb je de mogelijkheid om een jurist in te schakelen die jou kan helpen bij de verschillende mogelijkheden. Zo kan je samen kijken wat de mogelijkheden zijn voor het ontslaan van iemand. Voor meer informatie kan je een kijkje nemen op de website. 

Advies

Ontslagen worden, verschillende manieren van ontslag en ontslaan

Als jij in het bezit bent van een bedrijf en hierdoor ook in het bezit bent van werknemers dan kan het voorkomen dat werknemers ontslag nemen of jij werknemers ontslaat. Zo zijn er verschillende manieren van ontslaan  en ontslag nemen. Een van de mogelijkheden is dat een werknemer ervoor kiest om ontslag te nemen door een bepaalde reden. Hierbij moet hij of zij zich wel houden aan het opzegtermijn. Een andere manier is door beide partijen door een bepaalde reden. Ook is een andere manier door initiatief van de werkgever. Hier kunnen verschillende redenen voor zijn. Dit wordt dan samen besproken met de werknemer. Voor meer informatie kan je kijken op de website. 

Conflict

Ontslagen worden, wanneer mag je iemand ontslaan?

Wanneer mag je als werkgever een werknemer ontslaan? Er zijn verschillende redenen waarom dit kan gebeuren. Een van de redenen kan bijvoorbeeld zijn dat de werknemer niet komt opdagen. Ook kan het zijn dat de werknemer zich te vaak ziek meldt waardoor hij niet meer actief is. Verder kan een reden zijn dat hij of zij heeft gestolen of fraude heeft gepleegd waardoor je hem op staande voet kunt ontslaan. Zo zijn er verschillende redenen wanneer je iemand mag ontslaan.