Social media van nu

Je kent het vast wel, waarschijnlijk maak je er zelfs gebruik van. We hebben het hier over social media. Social media is waar diverse gebruikers bij elkaar komen op een platform en die ook gezamenlijk de inhoud bepalen. Veel gebruikte platforms en applicaties zijn Instagram, Twitter, Tik Tok, Facebook en Snapchat. Al deze platformen hebben iets unieks wat iemand een reden geeft om op een bepaalde platform een profiel aan te maken, maar tegenwoordig maakt bijna iedereen gebruik van alle eerder genoemde applicaties. Waarom zou je zo een platform willen gebruiken, wat is het voordeel voor jou en wat voor nadelen zijn er aan verbonden? Al deze vragen zullen beantwoord worden in dit artikel, als je enig interesse hebt om meer te leren hierover lees dan gauw verder.

Voordelen

Social media komt mee met veel voordelen, daarom wordt het ook gebruikt door zoveel mensen over de hele wereld. Dankzij social media kan je over overal op de wereld up-to-date blijven, je kan met een paar klikken zo te weten komen wat er gaande is met bijvoorbeeld bepaalde protesten in een ander land of welke artiesten nou aanwezig waren bij de Met Gala van dit jaar. Naast dat je veel informatie snel en makkelijk kan verkrijgen kan je er ook aardig wat mee verdienen. Wanneer je veel volgers hebt en een post van je veel impact kan hebben wordt je min of meer gezien als een Influencer, iemand die dus invloed op de maatschappij kan uitoefenen. Je kan bijvoorbeeld betaald worden als influencer om een product te promoten in de vorm van marketing voor een bedrijf.

Risico’s

Social media kent wel enige risico’s. Op social media kan marketing een positieve invloed hebben op de reputatie van je bedrijf maar ook kan er enige smaad of laster voorkomen. Zo kan je bedrijf in een slecht daglicht gezet worden wat jouw bedrijf veel kan kosten. Social media geeft dus ook de ruimte voor bijvoorbeeld cyberbullying, niet dat de beheerders van die platformen het goed vinden maar iedereen kan eenmaal gemakkelijk een profiel aanmaken en alle comments en profielen kunnen niet gecheckt worden omdat er zoveel zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *