Waar houdt een podotherapeut zich mee bezig?

Heb je ooit gehoord van podotherapie? Podotherapeuten hebben zich gespecialiseerd op het gebied van voetklachten en problemen aan je onderbenen. De podotherapeut houdt zich zowel bezig met verwondingen als complicaties van aanhoudende gezondheidsproblemen, zoals het behandelen van diabetes. In dit artikel nemen we een kijkje naar de meest voorkomende problemen die de podotherapeut tracht te verhelpen.

  • Breuken en verstuikingen.

Podotherapeuten behandelen veelvoorkomende verwondingen die de voet of enkel aantasten. Om deze reden werken podotherapeuten ook vaak in de sportgeneeskunde, om voetproblemen te behandelen van atleten en aanbevelingen te doen om deze problemen te vermijden.

  • Nagel aandoeningen

Problemen met nagels kunnen veroorzaakt worden door een schimmel of een ingegroeide teennagel. Dat kan aan de orde zijn wanneer een hoek of zijkant van een nagel in je teen groeit in plaats van naar  buiten.

  • Suikerziekte

Suikerziekte is een aandoening waarbij het lichaam het hormoon insuline niet voldoende aanmaakt of het juist niet goed in gebruikt neemt. Diabetes kan de zenuwen in je voeten of benen beschadigen en hierdoor kun je moeite hebben om voldoende bloed naar jouw voeten te krijgen.  Een podotherapeut kan hierbij helpen.

  • Artritis

Artitis is het gevolg van ontsteking, zwelling en slijtage van de gewrichten. De podotherapeut kan onder meer fysiotherapie, medicijnen of speciale schoenen en inzetstukken aanbevelen om te helpen bij het verminderen van artritis. Een operatie kan eventueel ook een optie zijn als andere behandelingen niet goed werken.

  • Groeipijn

Als de voeten van kinderen naar binnen wijzen, er plat uitzien of als hun tenen niet goed op één lijn liggen, kan een podotherapeut wellicht helpen. Ze kunnen bijvoorbeeld oefeningen, inlegzolen of beugels aanbevelen. Ben je op zoek naar een podotherapeut bij jou in de buurt? Zoek dan eens op podotherapie Rotterdam en vind de specialist die jou kan helpen bij al je voetklachten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *