Waarom online factureren beter is dan de traditionele manier

Facturatieoffice

Waarom online factureren beter is dan de traditionele manier

mei 19, 2021 Zakelijk by Redactie

Ieder bedrijf is anders, dus ieders keuzes liggen op een ander front. Dat is heel logisch, want iedereen heeft zijn eigen stijl. Er zijn bedrijven die vandaag de dag nog steeds hun facturen handmatig opstellen met pen en papier, simpelweg omdat ze dat gewend zijn. Ook zijn er bedrijven die al gemoderniseerd zijn, en hun documenten opstellen met programma’s als Word en Excel. En dan is er de laatste groep: de groep ondernemers die gebruik maakt van facturatie programma’s voor online factuur maken.

In dit artikel gaan we het hebben over de voordelen van online facturen maken en vergelijken we die met de traditionele manier van administreren.

Facturatieoffice

Snelle betalingen

Met facturatie software kun je, vanaf het moment dat je de factuur digitaal hebt verzonden, direct betaald krijgen. Dat komt omdat de klant de factuur een minuut nadat jij hem hebt verzonden, al in zijn inbox heeft. Daar bovenop komen functies als de ‘betaal nu’ knop, die je als ondernemer kan toevoegen aan je documenten om het je klanten nog makkelijker te maken. We zien dat ondernemingen die online factureren veel sneller betaald krijgen dan ondernemingen die per post facturen verzenden.

Management

Facturatie platformen helpen je op een efficiënte manier je bedrijf te managen. Ze werken met dashboards, waarin je direct overzicht hebt over alle onderdelen van je bedrijf. Bovendien krijg je een melding zodra er iets fout gaat in de verzending per mail, zodra een document dreigt te verlopen of zodra er een betalingstermijn overschreden wordt door je klant. Vervolgens kun je door op ‘actie’ te klikken direct in ‘actie’ komen, bijvoorbeeld door een betalingsherinnering aan te maken of een factuur maken.

Professioneel uiterlijk

Een ander groot voordeel van online factuur software is het feit dat je ieder document een professioneel uiterlijk meegeeft, en ook de inhoud van dat document volledig voldoet aan de internationale maatstaven. Er is simpelweg geen ruimte meer voor menselijke fouten.

Daarbij komt ook dat klanten langer bij jouw bedrijf zullen blijven hangen als je kwalitatief hoogwaardige documenten verstuurt.

Automatische betalingen

Mede door de ‘betaal nu’ knop en andere functies, gaan betalingen tegenwoordig gewoon automatisch. Je hoeft er als ondernemer niet meer naar om te kijken. Wat wel belangrijk is om te zeggen, is dat er softwareprogramma’s beschikbaar zijn met deze functie, maar vaak kosten die programma’s een hoop geld om te gebruiken. Met Facturatie Office maak je gebruik van deze functie, en nog veel meer functies, zonder dat je daarvoor hoeft te betalen. Simpelweg omdat ze bij Facturatie Office geloven in de kracht van delen kun je bij hun een gratis factuur maken, en als je blij bent met het programma en volledige functies wil benutten, kun je als nog voor een laag bedrag een licentie kopen.

Conclusie

We zien een enorme opmars in online facturatie software en in de gebruikers daarvan. Dit soort programma’s zijn aan te raden aan alle soorten ondernemers, groot en klein, omdat de functies en voordelen zo uiteenlopend zijn. Facturatie Office is een perfect programma om te gebruiken, en is gratis voor iedereen. Ben je benieuwd? Kijk dan even op de website: www.facturatieoffice.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *