Wat zijn industrial computers en waarvoor gebruik je ze?

industrial computers

Wat zijn industrial computers en waarvoor gebruik je ze?

aug 5, 2020 Zakelijk by Redactie

Er zijn eindeloos veel soorten computers op de wereld. Ze worden namelijk gebruikt voor zowat alle processen tegenwoordig. In je woonkamer, op school, bij de gemeente, in de haven, in een fabriek: nergens kunnen ze meer zonder pc’s. Sterker nog: sommige bedrijven hebben industrial computers nodig.

Groot aanbod

Wat zijn industrial computers?

De term verraadt natuurlijk al een beetje waar het over gaat. Een industrial computer is bedoeld voor industrie. Die term is echter heel breed. Daarom is het goed om even in te zoomen op wat zo’n computer nu precies is. Een industrial pc ofwel industriële pc is een computer die bedoeld is voor industriële doeleinden, met een vormfactor tussen een nettop en een serverrek. Industriële pc’s hebben hogere betrouwbaarheid en normen en zijn over het algemeen duurder dan consumentenelektronica.

Diverse doeleinden

Waarvoor worden ze gebruikt?

Deze speciale computers worden veel ingezet in de industrie. Dat is echter een heel brede term. Want wat bedoelen we precies met industrie? De industrie is het deel van de economie, dat wordt gekenmerkt door de productie en verwerking van materiële goederen of artikelen in fabrieken en ondernemingen, veelal gekenmerkt door een hoge graad van mechanisering en automatisering. Die mechanisering of automatisering: dat wordt tegenwoordig dus gedaan met computers. Denk bijvoorbeeld aan een fabriek. Vroeger had je misschien nog veel mensen aan de lopende band en werd het meeste werk met de hand gedaan. Maar dat is al lang niet meer het geval. Daar worden nu industrial pc’s voor gebruikt.